今年もいっぱい食べた〜★
一日でいわゆるサンクスギビング・ディナーなるのを作るのは無理なので、
先週の日曜日からチョコチョコと作り始めました。
第一品目はパンプキンスープを夕飯に。で、その後に月曜日の職場での
持ち寄りサンクスギビングディナーのためにガーリックマッシュポテトを。
約5ポンドもあるジャガイモを茹でた後一生懸命つぶす。
これが結構疲れるんだぁ〜。頑張ったかいがあって大好評!
で昨日は友達の家での持ち寄りディナー。私はコーンプディング、パスタサラダ、キャンディーヤム(candied yam:アメリカのサツマイモに砂糖とバターとマシュマロをのっけてオーブンで焼いたもの)を作って持っていきました。他の人がハム、ターキー、マッシュポテト、ピーカンパイを用意してくれた。
で、サンクスギビングとはあんまり関係ないんだけど,いろいろ料理した勢いに乗って(?)今日はバナナブレッドを焼きました〜♪
最近滅多におかしを焼かなくなったので久しぶりで楽しかったかも。
---------------------------------------------
As always I ate a lot this Thanksgiving!
Since it's almost impossible to cook all of the Thanksgiving food at once, I had started cooking some last Sunday.
The first dish was "pumpkin soup with apple-cranberry chili relish" for dinner. Then for a Thanksgiving dinner potluck at work, I prepared "garlic mashed potatoes"; mashed 5 lb. of potatoes! This required quite an effort, but everyone seemed to like it! :-)
The last night (Thanksgiving day), I had another potluck dinner at Beejay's friend's house. This time, I cooked corn pudding, candied yam and pasta salad. Other people prepared turkey, ham, mashed potatoes, green beans, and pecan pie.
Also, today I baked banana bread even though it had nothing to do with Thanksgiving. I guess I was on the roll and keep baking things. It was a lot of fun since I've recently stopped baking.
なんか食べる話しかないね.このブログ.
ReplyDeleteおいしそうだけどネ.
サンクスギビング懐かしいね。
ReplyDelete働きながら料理頑張ってるね。
さすが食いしん坊家系。