相変わらず、食べ物ばかりのブログですが…
It seems like the main topic for this blog has shifted to food lately...
ファーマーズマーケットに行ってきました。グリーンガーリックを初めて買ったよ。グリー ンオニオンみたいけど、スーパーで売っているニンニクがまだ小さい状態のもので、春先に採れるんだって。下の方が少し丸くなっていて、その部分がニンニク。長ネギと勘違い… レシピを検索したところ、 下の方はスープにすると良いとのコト。早速、グリーンガーリック&ポテトスープを作ってみたよ。
This past Saturday at the farmers market, I got green garlic for the first time. It's also called spring garlic and looks like giant green onion which I initially thought that's what they were. After searching for recipes, I ended up making "green garlic potato soup".
ネギの食感&ニンニクの味のスープが出来上がり。レシピはコンソメ味だったけれど、気分で牛乳いれたよ。緑の葉っぱの部分も、ニンニクの味がしてペストにし、パスタに絡めて食べると良いらしい…
The soup had sweet and mild garlic taste with texture of green onion. I added milk for mine. Now I need to make pesto with the leaves for pasta! Yum.
---
ランキングに参加してみました。よければクリックお願いします〜
Participating in the blog ranking thingy. If you click the link below, you will make me happy :)
---
お久しぶりです。
ReplyDelete優しくて美味しそうな写真ですね〜〜
ネギとニンニク。
元気になれそうなレシピ!!
おひさしぶりです〜☆
ReplyDelete美味しくてもしばらくニンニク臭かったかも…
ファーマーズマーケットは珍しい野菜があるから、面白いです〜