Monday, August 16, 2010

プロジェクトいろいろ★ Different Projects

食イジがはっているだけなのかもしれないけれど、初めて貝割れ大根を育ててみました♪ 時間はかかったけれど(1週間半位?)、ちゃんと育ってくれた〜★ もう食べちゃったけどね… 苦笑 ちょっぴり辛くって美味しかった。

Maybe I'm just too obsessed with eating... I grew radish sprouts in my kitchen for the first time. It was almost like a little science experiment, according to B. It took about 12 days until they were ready to be eaten. They were yummy in salad!


韓国系のスーパー以外ではさすがに貝割れ大根は手に入らないので、ならば自分で栽培しちゃえ〜〜!というノリでトライする事に。アルファルファとブロッコリースプラウトはその辺のスーパーでも売られているものの、大抵の場合は悪くなりかけているんだよね〜

日の当たらない台所の隅一週間近く置いといて、水栽培で発芽させて食べられる大きさになるまで育てるだけ。タネと水さえあればOK♪ 地元のオーガニックスーパーがブロッコリーや他のスプラウト用のタネを取り扱っていることも発見。さすがに大根のタネはなかったけどね… 

Almost every time I go to a grocery store to get some sprouts, they are usually bad already. Out of frustration, I decided to try growing them at home since I heard it's fairly easy to do.

I place the container with seeds and water in the corner of my kitchen counter where the lights won't hit until sprouts grow to certain size. Once they are tall enough, then I place them near the window to let leaves get darker green. Also I have found some sprouting seeds for different vegetation at Rainbow Blossom, a local organic store. Maybe I will try to grow broccoli sprouts next time!
もう一つ最近チャレンジしたこと言えば、どら焼き!未だに試したレシピに納得いかず、成功とは言えないのが残念… クックパッドで良さそうなレシピを使ってみたんだけど、生地が甘すぎる… 誰か良いレシピあったら教えて〜

My another recent project was to make dorayaki which I haven't successfully made just yet. All recipes I have tried haven't been all that great, rather too sweet. So until I found the perfect recipe, I will have to keep trying...

1 comment:

  1. ひろこ4:58 PM

    カイワレって、結構簡単に、グングン伸びてくれそうな食物やなぁ〜。今、オフィスで、育てとる花があるねんけど、なんか似てる!!

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