Tuesday, May 11, 2010

またまた / again and again...


相変わらず、食べ物ばかりのブログですが…
It seems like the main topic for this blog has shifted to food lately...



ファーマーズマーケットに行ってきました。グリーンガーリックを初めて買ったよ。グリー ンオニオンみたいけど、スーパーで売っているニンニクがまだ小さい状態のもので、春先に採れるんだって。下の方が少し丸くなっていて、その部分がニンニク。長ネギと勘違い… レシピを検索したところ、 下の方はスープにすると良いとのコト。早速、グリーンガーリック&ポテトスープを作ってみたよ。

This past Saturday at the farmers market, I got green garlic for the first time. It's also called spring garlic and looks like giant green onion which I initially thought that's what they were. After searching for recipes, I ended up making "green garlic potato soup".


ネギの食感&ニンニクの味のスープが出来上がり。レシピはコンソメ味だったけれど、気分で牛乳いれたよ。緑の葉っぱの部分も、ニンニクの味がしてペストにし、パスタに絡めて食べると良いらしい… 

The soup had sweet and mild garlic taste with texture of green onion. I added milk for mine. Now I need to make pesto with the leaves for pasta! Yum.

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2 comments:

  1. お久しぶりです。
    優しくて美味しそうな写真ですね〜〜
    ネギとニンニク。
    元気になれそうなレシピ!!

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  2. おひさしぶりです〜☆
    美味しくてもしばらくニンニク臭かったかも…
    ファーマーズマーケットは珍しい野菜があるから、面白いです〜

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